Кожен із нас від чогось по-своєму залежний, але найбільшою проблемою, про яку говорять всі психологи, вчителі та соціальні працівники залишається інтернет. Яке воно, життя поза мережею та наскільки складно вийти із цього замкненого кола?

Відповіді на ці питання у своєму блозі оприлюднив член освітньої ради коледжу, соціолог Метт Делані.

Саме поняття інтернет-залежності він кваліфікував не інакше, як окремий різновид захворювання. Особливу загрозу, на думку фахівця, складає саме Facebook, який найбільше шкодить психічному здоров'ю людей.

За підрахунками аналітиків, щодня ми в середньому проводимо у соціальних мережах не менше 50 хвилин, а пішки можемо проходимо не більше кількох десятків кроків – очевидна загроза ще й фізичному здоров'ю.

"Я не міг не згадувати власні звички. Часто перевіряю телефон, слідкую за неймовірною кількістю роликів, де просто люди без жодного сенсу трясуться на екранах – це ніяк не покращує життя", - запевнив Делані.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Він не береться судити, наскільки негативно впливає використання Facebook чи Google, та й сам зізнається: завжди прихильно ставився до штучного інтелекту, але згодом переглянув власну позицію.

Жодна інновація, яка не приносить нічого хорошого у ваше життя, або навпаки – забирає його дорогоцінні хвилини без причин, не варта уваги – ось головна аксіома, яку вивів для себе дослідник.

"Пиво, наприклад, ніколи не допоможе моїй печінці, а після елю взагалі підвищується ризик травмуватися. Так само треба досліджувати, що дадуть ті чи інші цифрові продукти людині", - підкреслив він.

Соціолог виокремив навіть кілька переваг, які принесе часткова відмова від інтернету, або принаймні зменшення часу, проведеного у мережі:

1. Поліпшення фізичного та психічного здоров'я;

2. Збережені час, енергія та гроші;

3. Поліпшення стосунків з людьми в реальному світі;

4. Розваги та радість, які не підривають цілісного благополуччя людини.

Як повідомляв портал "Знай.ua",Google залишив цілу країну без інтернету.