Співробітникам Генпрокуратури та їх керівнику Юрію Луценку підвищили зарплату. Це рішення погодив Кабінет міністрів.

Про це повідомляють "Наші гроші". Відтепер нові посадові оклади генпрокурора та його заступників складуть 32-37 тисяч гривень.

Уряд скасував попередню постанову, яка встановлювала зарплату Луценка на рівні 59 200 гривень, його першого заступника – в сумі 50 560 гривень, а заступника – в 47 360 гривень.

Після ухвалення змін посадові оклади прокурорів та слідчих виростуть у 2,8-3 рази. Крім того, рівень надбавок для них підвищать в 13-20 разів. Вони становитимуть 1400-3200 гривень.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

В Мінсоцполітики наголосили, що доходи прокурорів варто підвищити до рівня зарплат в інших правоохоронних органах. В міністерстві, в якості прикладу, вказали оклади співробітників НАБУ, де директора отримує 80 тисяч гривень, а детектив – 30 тисяч гривень.

Після підвищення Луценко отримуватиме 166 тисяч гривень з урахуванням премії та матеріальної допомоги. Його першому заступнику нараховуватимуть 139 тисяч гривень. Оклад військового прокурора виросте до 142 тисяч гривень, а начальника департаменту – до 49 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, українцям розповіли про підвищення їх добробуту, які вони чомусь не помітили.