Служба безпеки України офіційно підтвердила затримання пропагандистки Першого каналу Анни Курбатової.

Про це заявила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Російська пропагандистка Анна Курбатова буде примусово повернута до РФ", - написала вона у своєму "Facebook".

Гітлянська наголосила, що правоохоронні органи діють виключно в рамках чинного законодавства. На цей момент триває оформлення необхідних документів для її офіційного видворення.

"Так буде з кожним, хто дозволяє собі ганьбити Україну", - наголосили в СБУ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Натомість, відомий український журналіст Юрій Бутусов вважає, що Курбатову краще було б обміняти на українського журналіста Романа Сущенко, якого затримали в Москві.

"Вимагаю, щоб із солідарності з нашим колегою, СБУ припинила відпускати і видворяти російських журналістів, які приїжджають щоб виконувати завдання по інформаційній війні проти України. Вона сама себе задокументувала - проникла в Україну без офіційної акредитації, знімала брехливі сюжети, отримувала за це гроші. Тепер для обміну на Сущенка російських пропагандистів треба кидати до в'язниці. Потрібен візовий режим c РФ, щоб повністю відсікти ось таку агентуру. А поки Сущенко за гратами, Курбатова нам потрібна як обмінний фонд", - написав Бутусов у своєму "Facebook".

Відзначимо, що російські ЗМІ затримання Курбатової подали як "викрадення".

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", раніше Курбатова загриміла до бази "Миротворця" за скандальний репортаж з Дня Незалежності.