Україна ніколи не визнає анексію Криму. Про таке заявив міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін, перебуваючи на Всесвітньому конгресі кримських татар у Туреччині.

Також Клімкін додав, що нормалізація з відносин з Росією наразі неможлива, повідомляє Кореспондент.

"Україна за будь-яких умов не принесе в Крим війну. Наш розрахунок - не на грубу силу, а на послідовну політику. Послідовна політика буде полягати в тому, що в умовах анексії Криму ніякої нормалізації відносин - не буде. Мир з Росією - так. Співпраця в певних галузях - можливо. Нормалізація відносин - ні", - цитує Клімкіна прес-служба МЗС України.

На засіданні конгресу обговорюються питання подальших дій кримських татар в умовах незаконної анексії Криму, а також порушення їхніх прав, свобод і загрози національного знищення. Про свою участь заявили 180 кримськотатарських організацій з 12 країн світу.

Читайте також: Путін анексував Крим через безкарність війни у Грузії - Джемілєв

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Російські правоохоронці завадили представникам Меджлісу потрапити на Всесвітній конгрес кримських татар до Анкари. Їх викликали на допит саме тоді, коли вони мали їхати, тому більшість делегатів були позбавлені можливості брати участь у конгресі.