"Національний захист Дніпропетровської області" зробив відкрите звернення до влади з вимогою "заборонити на всій території області усі мисливські сезони до завершення АТО на сході країни".

Про це повідомляють в їхньому штабі.

"Під виглядом мисливців та рибалок під час сезону полювань через територію Дніпропетровської області можливе переміщення ворожих розвідувально-диверсійних груп, перевезення зброї та переміщення бойовиків у південному та південно-східному напрямках. Зважаючи на те, що Дніпропетровщина – область близька до лінії бойових дій, будь-які виїзди людей у лісо-степові зони в камуфляжному одязі зі зброєю можуть спричиняти підвищення напруження серед населення та перешкоджати роботі правоохоронних органів", – йдеться у повідомленні.

Представники штабу вважають, що добровільне вбивство тварин і птаства заради розваги під час бойових дій в країні є порушенням загальних моральних норм.

"Кожна людина зі зброєю, якщо вона не знаходиться на передовій, має забезпечувати захист і збереження державних ресурсів, до яких відносяться рослинний і тваринний світ", – вважають представники штабу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Водночас зазначають, що полювати заборонено лише в тих районах, що межують із зоною бойових дій. Ось такі подвійні стандарти.

Читайте також: У кожному районі Тернополя створять парк та спортивні майданчики

У міліції області заявили, що в разі нехтування забороною на полювання в районах поблизу зони ведення бойових дій, порушників покарають за статтями Адміністативного кодексу про "порушення правил використання об'єктів тваринного світу" та "стрільбу в не відведених для цього місцях".