Покинути свій дім і тікати на материкову Україну активіста Українського культурного центру в анексованому Криму Леоніда Кузьміна змусили погрози, які почали приходити на його телефон.

Як передає видання "Крим.Реаліі", чоловікові обіцяли, що його чекає доля українського активіста Володимира Балуха, звинуваченого російськими спецслужбами в зберіганні боєприпасів.

"Я покинув Крим. Уже минуло кілька днів, як я поїхав. В якому місті зараз перебуваю, я поки не готовий сказати, але це на материковій частині України. Вирішив залишити Крим після "переконливих" бесід", - прокоментував він журналістам свій вчинок.

Він додав, що кремлівські маріонетки "зачищають поле перед виборами", виконуючи вказівки Кремля.

Активіст збирається повернутися до освітньої діяльності, якою займався на півострові.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Кузьмін – не перший співробітник цього центру, яким зацікавилися в ФСБ, У березні чотирьох його колег викликали на допит у справі одного з організаторів Вельдара Шукурджіева, щодо якого "порушено кримінальну справу за статтею про екстремізм".

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у Сімферополі затримали кримськотатарського активіста Сервера Караметова, котрий вийшов на одиночний пікет, аби захистити Ахтема Чийгоза.