Українська армія отримає вітчизняне озброєння, яке три роки розробляли на заводах держконцерну "Укроборонпром". Воно повинно стати гідною відповіддю на виклики гібридної війни.

Відео та фото нових зразків озброєння опублікували на сайті "Укроборонпрому". Найбільш інноваційної новинкою став безпілотник "Фантом". Він може взяти на себе багато завдань, які з великим ризиком виконують воїни.

Отримає армія і поповнення авіапарку. Літак Ан-132D призначений для польотів на ближніх і середньомагістральних маршрутах. Він призначений для перевезення різних вантажів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Зброярі "Житомирського бронетанкового заводу" модернізували бронемашину піхоти - БМП-1УМД. Техніка отримала поліпшення вогневої потужності і функціональних характеристик.

Модернізацію пройшов і танк Т-72АМТ на "Київському бронетанковому заводі". Машина отримала більш захищений корпус і ряд нововведення щодо поліпшення ефективності.

Незабаром армія отримає про нові зразки безпілотників. Дрон "Горлиця" можна оснастити високоточними засобами ураження. Ударний безпілотник здатний літати на відстань понад тисячу кілометрів.

БПАК-МП-1 "Спектейтор" представляє собою систему з 1-3 дронів і наземної станції управління. Інженерам при проектуванні вдалося домогтися оптимального співвідношення ваги корисного навантаження на одиницю маси і високих аеродинамічних характеристик.

Бронемашини незабаром будуть оснащувати новим бойовим модулем "Тайпан". Він важить всього лише 350 кілограм. Комплекс отримав скорострільну двоствольну гармату калібру 23 міліметра. Вона може стріляти на відстань до 1,8 кілометра.

Ще одна новинка держконцерну - бойовий модуль "Дуплет". Він отримав дві автоматичні 30-мм гармати ЗТМ-1. На модуль встановили і керовані протитанкові ракети, серед яких і високоточне озброєння "Бар'єр".

Для піхоти розробили реактивний гранатомет "Інгул", призначений для ураження легкоброньованої і неброньованої техніки. Він також може вражати наземні зміцнення і живу силу противника.

Ще однією новою розробкою підприємств стали ракети РС-80 калібром 80-мм. Вони призначені для знищення наземних цілей. Їх можуть нести на борту ударні вертольоти і літаки. Ракети кріпляться до штатних пускових блоків.

Артилерія також отримає потужне посилення. Підрозділи озброять сучасної реактивною системою залпового вогню "Верба". Це більш досконала модернізація системи "Град". Головні її переваги - поліпшене керування вогнем і прицілюванням, та також перезарядка в автоматичному режимі.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, українська армія отримає на озброєння вітчизняний аналог американських Javelin.