Паралельно із російсько-білоруськими військовими навчаннями "Захід-2017" (із 12 по 15 вересня) українська армія готується проводити власні оборонно-навчальні заходи під красномовною назвою "Непохитна стійкість - 2017".

Відповідні дані оприлюднив начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко.

За його словами, участь у навчаннях візьмуть війська та оперативний резерв. У такий спосіб Генштаб показує, наскільки наші захисники готові відповісти на зовнішні загрози у разі їх виникнення.

"Ми завершимо повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ (сил). Крім того, буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони держави з розгортанням штабів територіальної оборони", - підкреслив Муженко.

Збройні Сили України у вересні проведуть комплексне навчання «...

Збройні Сили України у вересні проведуть комплексне навчання «Непохитна стійкість 2017» Збройні Сили України у вересні 2017 року проведуть низку командно-штабних навчань із залученням військ та оперативних резервів, головним з яких стануть стратегічні КШН «Непохитна стійкість 2017». Про це 1 вересня у виступі перед слухачами та викладацьким складом Національного університету оборони України імені Івана Черняховського з нагоди початку нового навчального року повідомив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко. «З 12 по 15 вересня буде проведено стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління, військами (силами) “Непохитна стійкість – 2017”. Його метою ми розглядаємо нарощення спроможностей органами військового управління здійснювати управління військами (силами) в ході перегрупування, ведення оборонних, стабілізаційних та бойових дій», - сказав начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України. За його словами, перед цим відбудеться логістичне навчання, метою якого є удосконалення системи планування та всебічного забезпечення угруповань військ (сил) та управління залученими силами і засобами в ході стратегічного розгортання Збройних Сил та відсічі збройної агресії на загрозливих напрямках. «Ми завершимо повний цикл оперативного планування застосування угруповань військ (сил). Крім того, буде проведено тренування сил і засобів територіальної оборони держави з розгортанням штабів територіальної оборони» - наголосив генерал армії України Віктор Муженко.

Posted by Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine on Friday, 1 September 2017

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Росія перекинула ракетні комплекси до кордону з Україною.