У столиці Бельгії запровадили закон, який точно став би в нагоді й українцям – тут офіційно заборонили використовувати багаторазові пакети товщиною понад 50 мікрон. Діятиме це рішення у всіх без виключення торговельних точках.

Про це повідомляє "Стіна".

Магазинам у Брюсселі дали можливість використати закуплені раніше пакети до кінця листопада. У такий спосіб місцева влада та екологи розраховують хоч якось послабити рівень забруднення довкілля: розкладається такий матеріал понад 450 років.

Слід відзначити, що Бельгія – не єдина країна, яка скористалася подібним досвідом. Такі ж зміни свого часу ухвалили в Данії, але тоді додавалася ще й плата за використання так званих "одноразових" пакетів у супермаркетах. Це дозволило знизити їх популярність на 90%.

Ірландцям взагалі настільки підняли ціну, що вони взагалі їх не купують практично ніколи. Більш суворі заборон діють на території Сінгапуру, Бангладешу, Тайвані та Австралії.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені пояснили, як пігулки впливають на мозок людини.