Випадків злому сторінок в соціальній мережі Instagram виявилося рамного більше, ніж повідомлялося раніше.

Як пише The Verge, хакерам вдалося вкрасти дані понад 6 мільйонів користувачів мережі. При цьому в компанії спочатку запевняли, що під загрозу потрапили тільки верифіковані акаунти. Однак хакери атакували і інші профілі.

Після кіберзлочинці створили базу Doxagram, через яку продавали дані своїх жертв. Спочатку одна пошукова видача коштувала 10, потім 500 доларів.

Як з'ясувалося, серед жертв близько 50 знаменитостей, у яких велике число передплатників. Серед них: Леонардо Ді Капріо, Емма Уотсон, Ченнінг Татум, Емілія Кларк, Зак Ефрон, Бейонсе, Ріанна, Тейлор Свіфт, Snoop Dogg і Брітні Спірс, Кеті Перрі, Адель, а також Неймар, Флойд Мейвезер, Зінедін Зідан, Девід Бекхем і Роналдінью.

У Instagram відзначили, що хакери не отримали доступ до паролів. Крім того, від їх рук постраждав малий відсоток користувачів соціальної мережі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що управління з контролю за продуктами харчування і ліками США рекомендувало відкликати майже півмільйона кардіостимуляторів.