Початок нового навчального року – завжди випробовування не тільки для учнів, а й для батьків. Головна проблема полягає зовсім не у тому, що слід зібрати все необхідне.

Про це в коментарі "Обозревателю" розповіла психолог Оксана Павленко.

Складніше за все адаптуватися після тривалих літніх канікул і налаштуватися на навчання. Проте вихід із ситуації все таки існує, достатньо тільки озброїтися кількома правилами.

Експерт радить батькам у жодному випадку не підвищувати голос на дитину, якщо чогось не встигає: пам'ятайте, навантаження повинно бути поступовим, школяру слід давати час на відпочинок та спілкування із однолітками.

Помилково також відправляти учня на додаткові заняття у перший-другий місяці. Краще відкласти гуртки та репетиторів на потім,щоб уникнути стресових ситуацій та перевтоми.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Зараз багато батьків переконані в тому, що цього бути не повинно. Мовляв, тому що це небезпечно, тому що дитина може потрапити в погану компанію, може зайнятися не тим, чим треба, може набратися в інтернеті поганого і т.д. Тому вони забирають у дітей вільний час ", - додала психолог.

За її словами, велике значення має й шкільна перерва. Тут вже треба бути уважними вчителям і не відбирати дорогоцінні хвилини. Саме тоді, у неформальному спілкуванні колективу, народжується нова особистість, нехай і не без помилок та недоліків, проте без страху перед соціумом.

Всі ми пам'ятаємо стару добру фразу: "Дзвінок не для тебе, дзвінок для вчителя" – це категорично неправильний підхід.

Якщо вам складно адаптуватися до змін у поведінці дитини, а малеча не хоче повертатися до школи, продумайте графік разом. Особливо це допомагає у підлітковому віці. Так краще справитися із емоціями і врахувати потреби всієї родини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", тернопільські школярі виконали Гімн України мовою жестів.