У необхідності реформування Організації Об'єднаних Націй вирішив переконати світових лідерів 18 вересня в Нью-Йорку президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп.

Як передає DW, зустріч відбудеться напередодні виступу глави Білого дому перед Генасамблеєю ООН.

Глава США запропонує їм підписати декларацію, що містить заклик до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша "почати ефективну і доцільну реформу" організації. Вона складається з десяти пунктів і пропонує зокрема "скоротити дублюючі, надлишкові мандати, а також мандати, що частково збігаються, в тому числі в головних органах ООН".

Трамп уже заручився підтримкою 14 країн, серед яких Китай, Канада, Індія, Японія, Німеччина та Великобританія.

Таким чином американський лідер поступово втілює в життя свій намір протягнути зміни в ООН, діяльністю якого він неодноразово висловлював невдоволення. Наприклад, у грудні минулого року республіканець заявив, що організація має величезний потенціал, але сьогодні представляє собою всього лише "клуб для людей, де можна зібратися разом, поговорити і добре провести час". Трамп також закликав зменшити бюджет ООН, що, за його словами, "вийшов з-під контролю".

Популярні новини зараз
Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", президент США вирішив налагодити стосунки з російським колегою Володимиром Путіним.