Скандал з турбінами Siemens, поставлених в Крим всупереч міжнародним санкціям, отримав несподіване продовження.

Як повідомили про кремлівські ЗМІ, уряд РФ відклав введення в експлуатацію Сімферопольської і Севастопольської ТЕС. Відповідний документ підписав прем'єр-міністр Дмитро Медведєв.

Згідно з новими планами російської влади, перша черга ТЕС буде введена в лад 19 травня 2018 року, друга - через місяць. 18 червня 2018 року обидві станції мають запрацювати.

Раніше ж збиралися перший блок Севастопольської ТЕС потужністю 235 мегават здати вже 1 грудня цього року, а друга черга планувалася на перший квартал 2018-го.

Чим мотивоване таке рішення, невідомо, проте після скандалу з турбінами компанія Siemens офіційно відмовилася обслуговувати їх на окупованому півострові.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", через незаконну поставку турбін німецького концерну до Криму Росія нарвалася на нові санкції від Євросоюзу.

У свою чергу російський суд відмовився заарештовувати турбіни Siemens і навіть збирається придбати у компанії потяги.