Остаточно сваритися з Росією не можна, але потепління стосунків ЄС та РФ можливе лише після виконання Мінських домовленостей.

Таку заяву зробила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає "Укрінформ".

Якщо ж єврочиновникам не вдасться досягнути реалізації Росією взятих на себе зобов’язань, на неї чекають "більш активні та інтенсивні переговори". При цьому фрау повторила вже заїжджену фразу про те, що "сформувати європейський мирний порядок можливо тільки разом із Росією".

Меркель додала, що її позиція завжди полягала в тому, щоб, незважаючи на великі конфлікти з РФ, пов’язані з анексією Криму та війною на Донбасі, не відмовлятися від діалогу.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", поки канцлер пропонує миритися з Кремлем, авторитетне видання Der Spiegel оприлюднило прогнози стосовно можливого впливу Росії на вибори в Німеччині.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще