Свій аналог Hyperloop Ілона Маска вирішили створити у Китаї.

За розробку нової системи надшвидкісних вакуумних перевезень взялася китайська державна космічна компанія CASIC, передає "Громадське".

Потяг у такій системі, за задумом інженерів з Піднебесної, зможе розвивати воістину неймовірну швидкість – чотири тисячі кілометрів на годину. Китайський проект надшвидкісних поїздів передбачає застосування у тунелях низького тиску.

За задумом розробників, пасажирські капсули переміщатимуться над спеціальними рейками за типом магнітної левітації.

Якщо китайцям вдасться у повній мірі реалізувати цей проект, то швидкість капсули в чотири рази перевищить швидкість пасажирських перельотів й утричі — швидкість звуку (1225 км).

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що під час останніх випробувань капсула вакуумної системи Hyperloop встановила новий рекорд швидкості, розігнавшись до 355 кілометрів на годину.