У Києві нарешті здійснилася давня мрія доньки відомого композитора та музиканта Миколи Мозгового – з нагоди 70-річчя з дня народження йому встановили пам'ятник.

Про це повідомляє "КП Україна".

Мозгового не стало сім років тому, але вшанувати пам'ять про нього вирішили тільки зараз. Відкривала пам'ятник особисто продюсер Олена Мозгова, яка і виступила свого часу із такою ініціативою.

Робота тривала більше двох років, а ескіз скульптора Мішеля Іщенко сотні разів доповнювався та змінювався. Прийшов згадати композитора і поет Вадим Крищенко – саме він бачив його перші спроби у написанні музики. Помітили й Олександра Пономарьова та Петра Чорного, згадав Мозгового теплим словом і Юрій Рибчинський.

Закривала захід онука музиканта, Софійка, яка ще надто крихітна, щоб усвідомити, наскільки велику славу та повагу здобув її відомий дід.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", у США знищили пам'ять про відомого першовідкривача.