На Харківщині на аеродромі "Коротич" зібралися авіатори з усієї країни, щоб продемонструвати можливості літаків та власні навички.

Всього на фестивалі продемонструють 32 літаки та гелікоптери з п’яти міст України, передає "5 канал".

За два дні авіафесту відвідувачі встигнуть побачити експозиції нових і модернізованих літаків, а також військової техніки.

Побачити літаки та гелікоптери на фестивалі можна не тільки в небі, роздивитися авіатехніку може кожен бажаючий, на окремому майданчику дозволяють і фотографуватися.

Льотну програму відкривають реактивні навчально-тренувальні літаки Л-29.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Вісімки, гірки, бойовий розворот – досвідчений льотчик-інструктор Віктор Томілін демонструє глядачам можливості невеличкого гелікоптера українського виробництва.

"Перевага по-перше, дешевизна, він літає на звичайному 95-му бензині, як всі автомобілі їздять. Для цього вертольоту, якщо зняти лопаті, досить звичайного гаража 6 на 4", - розповідає інструктор харківського аероклубу "Коротич" Віктор Томілін.

Також на фестиваль з Києва прибули три надлегкі двомісні літаки українського виробництва.

"Дуже безпечний літак, він може сідати на дуже короткі майданчика не більше 100 м, коли можна було літати до Криму, я літав туди і сідав просто поруч з пляжем, щоб скупатися", - говорить учасник авіафестивалю Юрій Яковлєв.

Багатоцільові гвинтокрили Мі2 демонструють груповий пілотаж.

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", стихія завадила проведенню музичного фестивалю на північному сході Франції. У натовп гостей музичного заходу влучила блискавка.