Відразу 24 комети, що становлять реальну загрозу нашій планеті, стрімко наближаються до Землі.

Про це повідомили співробітники німецького Інституту астрономії суспільства Макса Планка в статті, опублікованій в науковому журналі Astronomy & Astrophysics.

За їх розрахунками, зближення Землі з потенційно небезпечними кометами відбудеться на відстані 3,26 світлових років від Сонця. Такий короткий проміжок часу неабияк тривожить дослідників космосу.

Вчений Корін Бейлер-Джонс зазначив, що вони пройдуть набагато ближче від планети, ніж вважалося раніше.

Астрономи визначили, що майже всі "зірки смерті" прийдуть з Хмари Оорта, знаменитої своїми чималими астероїдами. На траєкторію комет впливає гравітація інших зірок. Як виявилося, небесні тіла немов "підштовхують" астероїди до Сонячної системи.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дослідники попереджають: якщо одна з майбутніх комет зіткнеться із Землею, планету чекає катастрофа. Проте тут же заспокоюють, що такий сценарій малоймовірний.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", вчені місії Gaia переконані у появі у Сонячній системі другої зірки. Станеться це через 1,3 млн років.