Німецький Франкфурт-на-Майні у неділю, 3 вересня, перетворився на місто-привид – з нього евакуювали 60 тисяч мешканців.

Причиною евакуації стала бомба Другої світової війни, яку виявили у четвер під час будівельних робіт, передає "CNN".

Британську бомбу, яка важить 1,8 тонни і містить майже 1,5 тонни вибухових речовин, знайшли у студентському містечку Університету імені Гете в найбільшому місті федеральної землі Гессен.

Зазначається, що площа евакуації включала центральний банк країни, де зберігаються золоті запаси на $70 млрд.

Поліція заявила, що застосує силу проти тих, хто відмовиться покинути територію, а вибух може бути такої сили, що зрівняє з землею міський квартал.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Для тих жителів міста, які не мали можливості перебратись до друзів чи родичів під час знешкодження бомби, спорудили спеціальні притулки. Найбільші з них облаштували у концерт-холі та конференц-залі.

Окрім того, місто запропонувало спеціальну безкоштовну розважальну програму для мешканців – усі муніципальні музеї працюватимуть і не будуть стягувати плату за вхід. "Не у кожного є можливість провести день з друзями чи родичами. Пропонуючи безкоштовні музеї ми хочемо допомогти їм провести день без турбот", - заявив міський голова Франкфурта Пітер Фельдман.

Повідомляється, що такі випадки для Німеччини не є рідкістю. Так, у травні близько 50 тисяч осіб евакуювали під час знешкодження бомби у Гамбургу.

Щороку у Німеччині знаходять понад 2 тисячі боєприпасів.

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", Великобританія відмовляється від своїх зобов'язань перед Україною, які брала наряду з країнами ЄС.