Солом'янський райсуд Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконну передачу зброї тітушкам для розстрілу активістів Євромайдану у лютому 2014 року.

Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає "5 канал".

Прокуратура готується оскаржувати таке рішення.

"Обвинувальний акт з обвинуваченням був повернутий судом до прокуратури і це сталось через 1,5 року розгляду цієї справи у підготовчому засіданні. Аргументація, що окрім тих осіб, які безпосередньо видавали зброю - 3 правоохоронців і один представник від тітушок, що отримував зброю, в обвинувальному акті зазначаються особи, які надавали вказівки. А суд вважає, що ці особи не повинні зазначатись в обвинувальному акті. На нашу думку це є незаконним", - наголосив Горбатюк.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Мова йде про події лютого 2014 року – тоді тітушкам, щоб придушити протест на Майдані, видали 408 автоматів.

Слідчі встановили, що провокаторів, які атакували майданівців, – особисто координував Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ часів Януковича. Найбільше їх було з Києва і Харкова, а також - Житомира, Ніжина й Білої Церкви. Підозру оголосили 26-ти тітушкам, до суду спрямовано 6 обвинувальних актів. На лаві підсудних також три правоохоронця, які безпосередньо видавали зброю.

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", у Солом'янському районі Києва буквально вщент розгромили офіс компанії "Київенерго".