Вже і пролетіло літо. Це означає, що скоро почнуться дощі, холоди та інші надлишки осені. Але не тільки погода змінюється в цей період року. Так само, восени з'являється досить багато різних фруктів, овочів, грибів, які так люблять всі їсти. Саме тому ми вирішили розповісти вам, які сезонні продукти з'являються восени, щоб ви не пропустили і встигли їх купити.

Інжир
Цей фрукт з'являється з середини серпня, саме тому на початку вересня його варто починати шукати на прилавках магазинів і ринків. Він не тільки дуже смачний, але і корисний. А найбільше в ньому саме йоду, який треба всім, без винятку. Але варто звернути увагу на те, що сезон інжиру триватиме зовсім недовго, тому варто вчасно насолодитися цим фруктом.

Гриби
Звичайно, вони є завжди, але саме з кінця серпня і до середини осені буде справжній рай для любителів різноманіття грибів. Якщо печериці ви можете щодня знайти на полицях, то лісові гриби варто шукати саме в першій половині осені.
Умовні опеньки пропадуть вже в середині вересня.
До речі, варто відзначити, що більшість лісових грибів мало зберігаються, тому потрібно поспішати приготувати з них кілька смачних осінніх страв і насолодитися повною мірою.

Виноград
Звичайно, виноград буде на прилавках досить довго. Але варто зауважити, що до середини вересня сортів залишиться обмаль: один-два, в кращому випадку три. Тому у вересні варто на повну насолодитися великою кількістю білого, чорного і всіх інших видів винограду.

Баклажани
Звичайно, вони були вже досить давно, але саме осінні баклажани мають мінімальний вміст різних хімікатів. А приготувати з них можна все що завгодно. Знайти на прилавках баклажани можна буде до кінця осені, але саме у вересні вони найсмачніші і найкорисніші.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Горіхи
Осінній період кращий для того, щоб запастися горіхами до кінця року. Щоб вони дожили до зими, потрібно просто висушити в духовці. А молоді горіхи, які з'являються саме восени, найсмачніші і найкорисніші.