У Нью-Йорку 4 вересня у віці 90 років помер володар Пулітцерівської премії, відомий поет Джон Ешбері.

Про це повідомляє Politeka. Трагічні новини офіційно підтвердили близькі поета. Його чоловік Девід Кермані розповів, що Ешбері помер з природних причин.

Поет народився 28 липня 1927 року. Він не тільки був майстром поетичного слова, а й художнім критиком. Творчість Ешбері значно вплинуло на молоду американську і східноєвропейську поезію.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Його статті друкувалися в таких виданнях, як New York Magazine, Newsweek і New York Herald Tribune. Він також брав участь в поетичних читаннях, організованих американським художником і продюсером Енді Уорхолом. Викладав словесність в різних коледжах США.

Ешбері удостоїли безліччю нагород. Серед них Пулітцерівська премія, Боллінгенская премія, премія Фельтрінеллі та багато інших. Його твори перекладені багатьма мовами.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в США на 74-му році життя помер відомий режисер, якого вважали майстром стрічок в жанрі фільм жахів.