Вчені бачать в павутині величезний потенціал в якості матеріалу для створення одягу. "Люди тисячі років широко використовують шовк, але на павутині дослідники зосередилися останнім часом, вивчаючи її вельми багатообіцяючі механічні властивості, – повідомив професор Університету Тренто Нікола Пуньо, – це відмінний матеріал, відомий своєю міцністю, на зразок кевлара".

Крім цих чудових властивостей павутини шовкопряда, команді професора Пуньо вдалося зробити її ще втричі міцніше і в десять разів більш пружною. Вченим вдалося створити простий спосіб отримати унікальне "бионанокомпозитное" волокно – поїти павуків водою, що містить вуглецеві нанотрубки або пластинки графена.

“Це найвища міцність волокон, відома сьогодні, порівнянна з міцністю кращих вуглецевих нанонитей максимальної якості, – додає вчений. – І хоча ми тільки на початку шляху вивчення можливостей павуків і павутини, помітний величезний прогрес, який стане у нагоді в більшості сферах виробництва".

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що жителів планети попередили про нову небезпеку.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще