Українцям стали все частіше пропонувати роботу за кордоном. Але замість обіцяного працевлаштування, шахраї вербують громадян у наркокур'єри і жриці кохання.

Про це повідомив начальник департаменту по боротьбі з торгівлею людьми Нацполіціі Артем Крищенко, передає "Стіна". Він зазначив, що подібні злочини вже стають масовими, але покарати винуватців досить складно.

"Багато наших співгромадян потрапляють в таку ситуацію, коли звертаються у начебто пристойну фірму, в якої шикарні офіси в центрі Києва, Дніпра, Одеси, Львова. Платять там чималі гроші, і їм кажуть:" Ти їдеш працювати в Берлін, твоя зарплата - €5 тис. на тиждень". Приїжджає людина - там ні роботи, ні адреси такої немає, а віза не робоча, а в кращому випадку короткострокова туристична. Виявляється, у фірми ліцензія на надання інформації та консультацій, а не на працевлаштування. Тобто це шахрайство", - пояснив Крищенко.

Він розповів, що поліцейські намагаються співпрацювати з посольствами країн ЄС, а також Великої Британії і США. Це необхідно, щоб виявити і припинити подібні злочини. Американське посольство, за словами Крищенка, часто вилучає паспорта з підробленими візами.

Отримати візу США непросто, але вона допоможе з отриманням дозволу на в'їзд в інші країни. Є люди, які приходять в фірми і просять оформити десятирічну американську візу. Але для цього необхідно мати туристичну біографію.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Цим і користуються шахраї. Фірми обіцяють її зробити лише за тисячу євро. У підсумку, вони вклеюють фальшивий "шенген", а також підроблені візи арабських і азіатських країн. Але цей обман легко виявляють посольства.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, посольства США припинили видавати візи російським громадянам.