Фахівці з Робототехнічної лабораторії Корейського дослідницького інституту атомної енергії (KAERI) запропонували для моніторингу стану промислових споруд використовувати робозмію в парі з мультикоптером, який буде по повітрю швидко переміщати робозмію в необхідне місце.

Зокрема, такі роботи зможуть, наприклад, знайти місце витоку в переплетенні труб в практично будь-якому приміщенні, або допомагати рятувальної команди знаходити людей під завалами будинків.

Робозмії можуть пересуватися в самих різних умовах, однак з-за своєї конструкції не здатні розвивати велику швидкість, що ускладнює процес доставки робота. Інженери знайшли вихід: використання дрона для перевезення і доставки самої змії в потрібне місце.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Дрон оснащений системою захоплення змії, яка в свою чергу стає в зручну для захоплення позу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що жителів планети попередили про нову небезпеку.