Американська корпорація Facebook Inc вимагає у росіян передати їм безоплатно домен facebook.ru. Лист з претензією направили у "Центр фінансових технологій".

Про це повідомляють російські ЗМІ. З вказаного домену користувачів автоматично перенаправляють на сайт платіжної системи РФ "Золота корона".

Американська компанія у листі вказала, що має права власності на ресурс з 2004 року. Крім того, вона володіє однойменною соціальною мережею й товарним знаком facebook в різних варіаціях написання.

Представники корпорації пояснили у зверненні, що доменне ім'я сайту російської платіжної системи повністю відтворює зареєстрований товарний знак. У компанії вважають це неприйнятним.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Представники Facebook аргументували свою претензію статтею Цивільного кодексу РФ, яка передбачає відповідальність за використання чужого товарного знака. Вона передбачає покарання порушнику у вигляді компенсації до п'яти мільйонів рублів або подвійної суми вартості ліцензії на товарний знак.

Від російської платіжної системи вимагають передати доменне ім'я законному власнику до 30 вересня. Але швидше за все американській корпорації доведеться відстоювати свої права у суді, оскільки добровільно їй ресурс відмовились передати.

Представники "Центру фінансових технологій" розповіли, що придбали домен у 2005 році, а Facebook з'явився в Росії лише в 2008 році. Крім того, за їх словам, корпорація за попередні 12 років не надсилала жодної претензії.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, у Facebook надумали повернути у використання давно забуту функцію.