Сьогодні 83 річниця дня народження Едуарда Хіля. Це радянський співак, який народився 4 вересня 1934 року, хоча сам він говорив, що в документах помилка, і його день народження стався на рік раніше. Але так, чи інакше, в честь цієї події Google підготувався святковий дудл до дня народження Едуарда Хіля.

Едуард Хіль: дудл від Google

Едуард Хіль став відомим завдяки кліпу "Я дуже радий, адже я нарешті повертаюся додому" (за який його, до речі, прозвали Trololo). І в честь річниці дня народження Едуарда Хіля Google розмістив святковий дудл, який можуть побачити жителі таких країн: Канада, Росія, Індонезія, Великобританія, Естонія, Литва, Португалія, Румунія, Греція, Норвегія, Бразилія, Аргентина, Чилі, Перу, Уругвай, Лівія, Садовська Аравія, Єгипет, Ірак.

Так само, в гуглі пояснюють, що незважаючи на те, що Хіль став відомий всьому світу завдяки своїй своєму неймовірно мелодійного "Тро-ло-ло", він був досить популярним ще за життя. Він не один десяток років робив свою справу, і розвивав музику на батьківщині.
Сам дудл – це анімаційний кліп, де Едуард Хіль виходить на сцену, і співає всіма улюблене "Тро-ло-ло", а його міміка і брови підтанцьовують у такт пісні.

Едуард Хіль: коротка біографія

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Хочеться нагадати, що співак дійсно був знаменитим не тільки завдяки вірусному кліпу. З початку 70-х років він постійно запрошувався на різні концерти та фестивалі СРСР. Але з часом його популярність впала, і він почав підробляти в провінції. Але грошей катастрофічно не вистачало, тому співак поїхав у Францію, де підробляв в ресторані. Але в 1994 році він зважився повернутися додому, де в нього вийшло відновити свою популярність, і дати кілька дуже успішних концертів.
І навіть в 2004 році, концерт до дня народження Едуарда Хіля пройшов з неймовірною популярністю. І через 6 років, у 2010 він став легендою ютуба, і отримав прізвисько "Trololo".
Помер Едуард Хіль 4 червня 2012 року від інсульту.