Міжнародна група вчених з Каліфорнійського університету провела серію досліджень, в результаті який дійшла висновку, що серцево-судинні захворювання і розвиток онкології - це ще не все, на що здатен тютюн.



У соціальному експерименті брали участь дві групи добровольців, одна з яких складалася з курців, друга група ніколи не торкалася цигарок. Фахівці помітили, що ті, хто страждає від згубної звички, на 200% чутливіші за інших учасників дослідження, а їхній рівень психологічного стресу був вищий на 176%. Детальніше про хід експерименту вчені написали в періодичному виданні університету.

Так, експеримент показав, що курці з часом можуть піддаватися різним психологічним розладам: наприклад, людина страждає від невпевненості в собі більше, ніж її приятель, що не палить. Цигарки сприяють послабленню психологічної стійкості і здатності адекватно реагувати на зовнішні подразники.



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що вчені назвали сім головних збудників онкології.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще