Знищення графіті "Ікони Євромайдану" показало, як українці ставляться до історичної спадщини.

Про це написав журналіст Денис Казанський в Facebook.

"Історія зі знищенням графіті на Грушевського актуалізує дуже важливу проблему. Це проблема збереження історичної спадщини в Україні", - зазначив журналіст. За його словами, це проблема не нова для українців.

Тільки на Хрещатику на історичних будівлях пластикові балкони, супутникові антени, кондиціонери. При цьому ніхто не замислюється, що так робити не можна. Ніхто це не контролює. "Відсутність загальних правил і будь-якого контролю за їх виконанням породжує недбалість", - написав Казанський.

З цієї причини люди самі прийшли на Майдан і вчинили самосуд, тому що боялися, що бізнесменові все зійде з рук. "У суспільстві немає культури збереження старовини. А як її виховувати - це ще питання. До кожної пам'ятки охоронця не приставиш", - вказав Казанський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Журналіст, посилаючись на главу Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича, говорить про штраф понад 2 тисячі гривень за знищення пам'ятника. Однак міністр культури Володимир Кириленко раніше писав про відкриття кримінальної справи.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчинок київського бізнесмена шокував всіх, хто хоч краєм вуха чув про Революцію Переваги - власник магазину знищив патріотичні графіті, які нагадували про страшні події на вулиці Грушевського.