Розмови про подорожчання гречки - підступи спекулянтів. Адже урожай 2017 року задовольнить потреби внутрішнього ринку з лишком, а значить, ціна має залишатися стабільною.

Про це 4 вересня повідомив прес-центр Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Відповідно до попередніх прогнозів відомства, цього року зберуть 197,5 тисяч тонн гречки. І це при потребі ринку в 160 тисяч тонн.

Мало того, посівні площі під цю крупу теж зросли - до 183 тисяч гектарів у порівнянні з 150 тисячами минулого року.

"Протягом 2017 середні ціни на гречку коливалися в межах 20%, залишаючись у діапазоні 23,92-29,76 грн/кг. Станом на 30 серпня середня ціна гречки в Україні склала 24,25 грн/кг. Для порівняння, на цю дату минулого року гречка коштувала 30,97 грн", - зазначили у Мінаргополітики.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами заступника міністра Максима Мартинюка, ринкові баланси не вказують на зростання цін, тому воно може носити лише спекулятивний характер.

"Однак сам факт того, що ринкова ситуація настільки піддається зовнішньому впливу ще раз підкреслює важливість планування і формування відповідної структури посівних площ", - підкреслив він.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, чому насправді стрімко дорожчають продукти.