США можуть розблокувати Керченську протоку, де зараз російські окупанти будують міст. Для цього Білий дім може застосувати військові кораблі.

Таке припущення озвучили експерти американської консалтингової організації Atlantic Council. Існує вже й привід для відправки американських кораблів в Азовське море.

Передбачається, що через будівництво моста від Чорного моря відрізаними виявляться два головних українських порти - Маріуполь і Бердянськ. Через них проходить експорт сталі.

Експерти кажуть, що будівництво Керченського моста б'є по репутації США, а також "демонструє і презирство до глави Білого дому Дональда Трампа".

Аналітик Стівен Бланк сказав, що блокування протоки є ударом для Вашингтона. У той же час президент Росії Володимир Путін, за його словами, намагається створити ілюзію великої сили і зрівнятися з США.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На даний момент порядок можливого проходження американських військових кораблів Керченську протоку не визначається жодним міжнародним документом. Якщо Білий дім зважиться на такий крок, то це слугуватиме виникненню дипломатичної кризи або навіть відкритої війни з США. Оскільки Росія розцінить це, як порушення їх кордонів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, в Україні підрахували суму збитків, яких зазнають порти через перекриття Керченської протоки.