Повітряні Сили України найближчим часом отримають модернізовані літаки типу L-39, розробкою яких займалося ДП "Одеський авіаційний завод", - дочірнє підприємство "Укроборонпрому".

Відповідні дані оприлюднені на офіційному ресурсі державного концерну.

Цей вид техніки якнайкраще підходить для тренування курсантів та пілотів. Один із сучасних зразків - Y1 "Дельфін", багатоцільовий літак, що використовується цивільною та військовою авіацією, а також для патрулювання та моніторингу повітряного простору.

В ході модернізації інженери замінили двигун, встановили сучасну супутникову навігацію, а також замінили звичайні дослідницькі прибори на ідентифікатор із багатьма функціями.

Додався також сучасний бортовий комплекс БТК-39: саме він імітує застосування озброєння винищувачів, а тренувальні умови робить більш наближеними до реальних.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Одномоторний літак не дарма отримав таку назву. Він дуже легкий та гнучкий, ніби справді "плаває по небу", немов дельфіни у воді.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український пілот виборов першість на міжнародних змаганнях.