Українські правоохоронці ведуть слідчі дії з вилучення півтонни золота, які зберігаються на рахунку в швейцарському банку.

Про це повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час робочої поїздки до Миколаєва, передає "УНІАН".

"За кордоном завдяки нашій міжнародній співпраці з колегами виявлено серйозний золотий вклад в одному із банків…я знаю про кого йдеться, але повідомити зараз в інтересах слідства не вважаю за потрібне. Це дуже відома справа в Україні, ми по ній давно і детально йдемо в тому числі і через угоди зі слідством, через інші слідчі дії і вийшли на такі результати", - заявив він.

За його словами, рахунок відкрито не на рахунок Януковича, а на одного з членів так званої "сім’ї Януковича"

"Так, велика кількість золота на банківських рахунках в одного з так званої "сім’ї Януковича", Прізвище фігуранта не Янукович, золото знайдене і зараз нашими за кордоном колегами проводяться усі необхідні заходи, щоб вона була заарештована, а пізніше передана до українського бюджету", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, як повідомляв "Знай.ua", раніше в ГПУ заявили про арешт великої партії золота на рахунку в одній європейській країні, яка належить президенту-втікачу Віктору Януковичу.