Одну із головних історичних та релігійних пам'яток України, Києво-Печерську Лавру можуть виключити зі списку ЮНЕСКО. З цієї причини громадські діячі, політики та активісти взялися негайно вирішити це питання, щоб не допустити такої можливості.

Про це повідомив ініціатор громадського проекту "Рідна країна", нардеп Микола Томенко.

Засідання відбулося біля Мінкульту, учасники колективу Києво-Печерського заповідника влаштували мітинг, виступивши за обрання нового керівництва на конкурсній основі.

Як і попереднього разу, від міністерства не було жодного посадовця, хоча конфлікт з цього приводу триває давно. Згідно закону, обирати директора слід спеціальній комісії: три представника від заповідника, три від Мінкульту та стільки ж – від громадських організацій.

За словами голови конкурсної комісії Олександра Федоренка, відомство неодноразово перешкоджало роботі і зривало засідання, тому активісти направили звернення у ГПУ із вимогою притягнення до відповідальності.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Делегований представник від колективу заповідника Микола Томенко особисто наполягав на тому, що забудови у зоні Лаври – ризиковані і незаконні, а відкритий відбір постійно гальмується. Через це історична пам'ятка може втратити статус об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

"Сподіваємось, що ситуація зі спробою зірвати конкурс на посаду гендиректора Києво-Печерського заповідника та призначити «свою людину» групою чиновників і забудовників буде триматися під пильним контролем ЗМІ та громадськості", - підсумував політик.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Почаївська лавра втрапила в гучний скандал.