З початку навчального року пройшло зовсім мало часу, але батьків цікавить не тільки вартість підручників, або скільки грошей потрібно здавати в різні шкільні та класні фонди. Є ще кілька дуже важливих питань, на які потрібно знайти відповідь, щоб спростити життя дитині: коли потрібно прокидатися, і коли робити домашнє завдання. Адже розклад для школяра важливий не тільки в самому навчальному закладі, але і після нього. Тому ми вирішили розповісти вам, як же правильно скласти розклад для школяра.

Як вчасно прокинутися

Звичайно, відповідь на питання "о котрій прокидатися школяру" залежить від розкладу уроків. Але найважливіше, що дитина має прокинутися за годину до виходу в школу. Фахівці кажуть, що за цей час дитина повинна не спати: поїсти, подивитися мультики, сходити в душ, одягнутися. Цього часу має вистачити, і так само організму цього вистачить щоб прокинутися.
Вчителі кажуть, що зазвичай, діти на перших уроках ще сплять, і користі від нього небагато. Тому батькам радиться будити дітей за годину до виходу, щоб вони встигали прийти в порядок.

Коли робити уроки

Варто відзначити, що деякі фахівці кажуть, що домашнє завдання – це абсолютно не потрібна річ, особливо в початковій школі. Дуже часто саме воно стає яблуком розбрату у родині. Але, якщо воно все-таки є, то не можна відразу ж після школи садити дитину його робити. В першу чергу вона має відпочити, і переключити свою увагу на щось інше. Це може бути як і улюблений відпочинок, так і просто телевізор. Не варто так само забувати, що дитина повинна добре пообідати.
Тому найкращим часом, щоб робити домашнє завдання для дитини буде таке: приблизно через годину після уроків, після того як дитина відпочила і пообідала.

Варто зазначити, що батьки можуть допомагати робити дитині уроки. Потрібно розуміти, що школяр не вміє все робити сам, тому йому потрібна практика і навчання, яке завжди йде через дорослу людину. Тому, умовний твір, він напише сам тільки після практики з батьками.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще