На настрої української армії негативно відобразилася істерія в ЗМІ, яка розігралася в серпні 2014 року. Це відобразилося на моральному та бойовому дусі особового складу підрозділів у ході Иловайской операції.

Про це заявив полковник ЗСУ, учасник боїв за визволення Широкіно Віктор Шидлюх в ефірі "Обозреватель.LIVE". Він зазначив, що через нагнітання паніки в дуже складному становищі опинилися українські воїни. Істерія в медіа, за його словами, впливала на підрозділи армії, які залишали позиції і відмовлялися виконувати накази.

"А прізвища, будь ласка, самі згадаєте. Хто поширював, нагнітав ситуацію, стріляв шини, вимагав від Генерального штабу щось робити. Фактично не було резервів. Кидатися брудом дуже легко. Ті, хто кричать про це, вони вже давно втратили зв'язок з ЗСУ та батальйонами. Вони зараз тільки сидять і критикують", - підкреслив Шидлюх.

Полковник вважає, що подібна критика керівництва країни і армії була безпідставною. Він вважає, що командування в ситуації, що склалася, зробила все можливе.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

"А скільки дружини виходили і кричали: повертайтеся, поверніть нам чоловіків. А інші чоловіки менш цінні, ніж ваші чоловіки? Я можу сказати, що ЗСУ, офіцери вищої ланки зробили все, що було в їх силах. Згадайте, у якому стані були ЗСУ. Стягували все, що могли. Це було на останньому пориві і більше на ентузіазмі", - заявив полковник.

Він додав, що через масову істерію батальйони, бригади, які послали на допомогу Іловайского угруповання, відмовлялися йти в бій.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, учасник боїв за Іловайськ розповів, хто воював проти ВСУ в Іловайські.