Посилення антиросійських санкцій з боку Заходу вдарить перш за все по бізнесу, більшість представників якого – з найближчого оточення владної верхівки РФ. Обмеження стануть потужними економічними важелями, навіть попри те, що північні сусіди стверджують протилежне.

Про це в коментарі Politeka розповів журналіст Денис Казанський.

На його думку, російський президент Володимир Путін програв американському лідеру Дональду Трампу вже тоді, коли не погодився піти на поступки заради послаблення санаційного зашморгу.

"Путін не йде на поступки, тому відбувається поступове посилення цих санкцій. Але їх мало для того, щоб змусити Путіна зупинитися. Якщо говорити про справжні санкції, то це буде означати, що Росія втратить можливість продавати свою нафту і свій газ",- зазначив він.

Казанський підкреслив, що блакитному паливу з РФ існують хороші альтернативи: наприклад, ресурси Близького Сходу, зокрема – Туркменістану, який активно розглядають на європейському ринку.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

З цієї причини найближчим часом у російському газі просто не буде потреби: його частка поступово зменшується у закупівлях різних країн.

"Коли Росія втратить можливість поставляти ресурси, вона втратить значну частину надходжень до бюджету. Це буде означати економічний колапс, тому що Росія - ресурсна країна, яка живе за рахунок експорту сировини", - вважає журналіст.

Як повідомляв портал "Знай.ua", скандал із санкційними турбінами Siemens отримав несподіване продовження.