Нейробіологи Стенфордського університету хочуть створити штучний мозок в пробірці.

Але просто відрізати шматочок мозку і покласти його в пробірку не вдастся, тому Сергіо Паска і його колеги виростили зі стовбурових клітин невеликі кульки мозку, приблизно 4 мм діаметром, помістивши їх у пробірку.

Отримавши потрібні хімічні речовини, ці культури через кілька тижнів або місяців перетворилися на нейрони та інші клітини, які до певної міри стали схожі на життєздатний мозок.

Це перша успішна спроба вирощування мозку з нуля. Більшість спроб обмежувалося імітацією мозку в перший триместр його розвитку. Паска і його колеги змогли значно збільшити термін життя мінімозку, вигодовуючи церебральні всіх органел майже два роки. У підсумку, мозок прожив рекордно великий термін (850 днів).

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що "білі" хакери зберуться в Україні.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще