Генеральний директор компанії Totaro & Associates Філіп Тотара вважає, що вітрові турбіни, надруковані на 3D-принтерах стануть реальністю протягом двох років.

Оскільки 3D-друк вривається в наше життя, впровадження цієї технології у вітрову енергетику неминуче. Компанія Totaro & Associates займається дослідженнями ринку та надає консультаційні послуги у галузі відновлюваної енергетики. "3D-друк - це те, що може наблизити ідеальні форми, розроблені інженерами до реалізації", - повідомляє глава компанії.

Сьогодні технології штампування не дозволяють зробити лоспаті ідеальної форми, в зв'язку з чим турбіни виявляються надто шумними, і не такими ефективними, як на кресленнях. 3D-друк знімає ці обмеження традиційних технологій, також вона дозволяє використовувати і нові більш легкі матеріали, збільшуючи при цьому ефективність.

Філіп Татаро називає такі матеріали гібридними: деталі з них будуть мати різну жорсткість конструкції. Це зробить їх легше, але при тому конструктивно сильніше. Це істотно знизить витрати при створенні лопатей і генераторі в цілому.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Також Філіп впевнений, що розміри турбін можна зробити небувалих розмірів, поліпшивши їх аеродинаміку.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що "білі" хакери зберуться в Україні.