Введення миротворчого контингенту ООН на окупований Донбас допоможе вирішити збройний конфлікт. Але їх потрібно розмістити на лінії розмежування.

Про це повідомив президент Росії Володимир Путін під час виступу на саміті BRICS у Китаї. Він раптово змінив думку щодо миротворців й тепер вважає їх введення в зону АТО доречною.

"Наявність миротворців, навіть можна сказати не миротворців, а тих людей, які гарантують безпеку місії ОБСЄ, вважаю цілком доречною і не бачу тут нічого поганого. Навпаки, вважаю, що це пішло б на користь вирішенню проблеми на південному сході України", – сказав глава Кремля.

Путін наголосив, що контингент має перебувати винятково на лінії розмежування, а не "на жодних інших територіях". Конфлікт на Донбасі, за його словами, має вирішуватися після розведення сторін і відведення важкої техніки. Російський президент вважає, що питання потрібно обговорювати напряму з ватажками "ДНР" і "ЛНР".

Путін заявив, що доручив російським дипломатам підготувати проект резолюції щодо миротворців на Донбасі й винести її на розгляд Ради безпеки ООН.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Президент України Петро Порошенко обговорював можливість розгортання миротворчої місії на окупованих територіях з міністром оборони США Джеймсом Меттісом під час візиту останнього до Києва. Російська сторона в особі речниці МЗС Марії Захарової назвала цю ініціативу спробою перешкодити виконанню "Мінська-2".

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, Верховна Рада має розглянути на найближчій сесії законопроект щодо реінтеграції Донбасу.