Неоднозначна заява російського президента Володимира Путіна під час візиту до Китаю шокувала дипломатів та експертів.

Він відверто натякнув: не слід очікувати припинення вогню на сході України, більш того – зізнався, що бойові дії можуть розпочатися в інших регіонах.

За його словами, причиною тому нібито стане ймовірна поставка американського озброєння для ЗСУ:

"Поставки зброї в зону конфлікту не йдуть на користь умиротворення, а тільки погіршують ситуацію. Якщо це станеться в цьому випадку, то принципово це дія або рішення не змінить. Воно взагалі ніяк не вплине на зміну ситуації. Кількість жертв, безумовно, може збільшитися. Але хочу підкреслити , щоб всім було зрозуміло: нічого не зміниться. Кількість жертв може бути збільшено і це сумно ", - заявив Путін.

У поставках озброєння бойовикам, як стверджує президент РФ, нібито немає необхідності – мовляв, "у них його досить", при цьому самих терористів, Путін охрестив "протиборчою стороною":

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати самопроголошені республіки. Може бути, вони направлять зброю, що у них є, в інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них".

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерт оцінив наслідки західних санкцій для Росії.