Аналітики склали рейтинг українських міст із найбільш забрудненим повітрям та розповіли, які хімічні сполуки заважають дихати мешканцям.

Про це повідомляє "Слово і діло".

Найгірша ситуація у Дніпрі. У цьому обласному центрі рівень формальдегіду перевищує допустиму концентрацію в 4,3 раза, діоксиду азоту - майже втричі, а концентрація пилу в 2,4 раза вища допустимої норми.

Друге місце в антирейтингу експерти віддали іншому місту Дніпропетровської області - Кам'янському. В цьому населеному пункті можна подихати формальдегідом, фенолом, аміаком, чадним газом та пилом.

Трохи краща ситуація в Одесі, де рівень формальдегіду перевищує норму у 3,7 раза. П'ятірку антилідерів замкнули Слов'янськ і Краматорськ.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Найгірша ситуація в Україні саме з формальдегідом. У 14 містах, не рахуючи окупованих Росією територій Донбасу і Криму, рівень цієї речовини вищий допустимого у 2,7-4,3 раза.

Як повідомляв портал "Знай.ua", експерти назвали найбільш забруднені місця Києва.