Міжнародний день благодійності – це свято відзначається у величезній кількості країн, включаючи Україну, Білорусь, Росію. Дата приурочена до смерті Матері Терези 5 вересня 1997 року. Хоча це сталося досить давно, сам день благодійності почав своє існування тільки в 2012 році. І в честь цього свята ми вирішили розповісти вам про його історію та традиції.

Міжнародний день благодійності 2017: історія свята

Як ми вже говорили, це свято щорічно відзначається 5 вересня, у річницю смерті Матері Терези. А ось почав своє існування день благодійності тільки в 2012 році, 17 грудня на 67-й сесії (58-е пленарне засідання) Генеральної Асамблеї ООН. Це рішення було схвалено 7 березня 2013 року резолюцією № A/RES/67/105.
Саме з того дня, всі небайдужі почали відзначати Міжнародний день благодійності.
До речі, ця подія була створена за ініціативою уряду Угорщини, а приурочена до смерті Матері Терези не просто так. Адже в 1979 році вона стала лауреатом Нобелівської премії Миру. І все її життя було присвячене благодійності, незважаючи на те, що сама вона жила досить бідно.

Міжнародний день благодійності 2017: традиції свята

Звичайно, в цей день, як і багато інших подібних, в різних країнах влаштовуються всілякі лекції, семінари, ділові зустрічі, де говорять про найголовніші проблеми і шукають шляхи їх вирішення. Але, так само, варто відзначити, що в міжнародний день благодійності, часто проходить величезна кількість акцій, які допомагають зібрати гроші, щоб врятувати чиєсь життя.


Варто відзначити, що одна з найбільших благодійних акцій проходила в Канаді. "Марафон надії", який був зроблений для боротьби з раком, збирав по 1 долару з кожного жителя країни. Було зібрано 24 мільйони доларів, притому, що населення Канади на той момент було 24 мільйони чоловік.
Нагадаємо, що міжнародний день благодійності щорічно відзначається 5 вересня.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще