Фізично нестійка електроніка здатна вирішити безліч різних завдань, наприклад у медицині, доставляючи точкові нанодозування в організм людини. Такі гаджети руйнуються набагато швидше, ніж звичні електронні пристрої, зводячи забруднення навколишнього середовища до нуля.

Група американських і китайських вчених представила пристрої, що швидко розкладаються під впливом вологості повітря. Основою технології стали поліангідриди, які при певному рівні вологості руйнуються навіть при кімнатній температурі, а корозія знищує металеві деталі набагато швидше.

Безліч компаній зможуть створювати техніку з певним "терміном придатності". Це істотно зменшить забруднення навколишнього середовища: при непотрібності техніки, її можна буде "розчинити",перенісши її у вологе приміщення.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що "білі" хакери зберуться в Україні.