Детективи НАБУ навесні 2017 року відкрили справу стосовно лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Його підозрюють у незаконному збагаченні, а сам нардеп називає розслідування "політичним замовленням".

Про це повідомляється в сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом". Журналісти з'ясували, що мати Ляшка, яка працювала в котельні, володіє великими земельними ділянками і елітними квартирами.

"У червні 2017 року прем'єр Володимир Гройсман подзвонив матері лідера Радикальної партії - Любові Ляшко, привітав з днем ​​народження. А потім розпитував про особисте: про стаж роботи (30 років) і скромну пенсію (1600 грн). Сам Олег Ляшко сидів поруч і наполягав: мати повинна витребувати з прем'єра підвищення пенсії - хоча б до 3000 грн. Втім, навіть із нинішньою скромною пенсією жінка змогла не просто вижити, а й придбати 13 земельних ділянок під Києвом, купити три квартири в самому центрі столиці і трикімнатну квартиру подалі від центру. Все сама. Нардеп стверджує, що не допомагав матері з покупкою нерухомості", - йдеться в сюжеті.

До 2008 року мати нардепа жила в селі Варва Чернігівської області, де виріс і сам Ляшко. Вона працювала оператором котельні. Пропрацювала на цій посаді до виходу на пенсію, не дивлячись на політичний злет свого сина.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Вже на заслуженому відпочинку Любов Ляшко почала скуповувати дорогу столичну нерухомість і отримувати численні земельні ділянки під Києвом - у Вишгородському та Броварському районах столиці, на березі Десни в селі Пухівка. Вона володіє трьома квартирами, вартістю в мільйон доларів. Через роки жінка продає елітну нерухомість, а серед покупців був кум і перший заступник Ляшка - Юрій Сухина. Він придбав квартиру лише за 120 тисяч гривень.

Крім того, в 2016 році Любов Ляшко купила трикімнатну квартиру за понад 1,5 мільйона гривень. У 2016-2017 роках політик, який ніколи формально не займався бізнесом, став власником будинку в Козині за 15 мільйонів гривень. Його цивільна дружина стала власницею будинку за 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, нардеп Олег Ляшко щомісяця літав на відпочинок за кордон.