Президент Молдови Ігор Додон заборонив військовим своєї країни брати участь у навчаннях Rapid Trident - 2017, які пройдуть у Львівській області.

Додон написав офіційного листа з цього приводу заступнику міністра оборони Молдови Георге Галбуре, про що повідомив на сторінці у Facebook. Наприкінці серпня Галбуре повідомив президенту про участь 57 солдатів у навчаннях на Яворівському полігоні для підготовки до миротворчої місії у Косово.

Заступник міністра оборони зазначив, що молдавські військові задіяні в навчаннях з 1996 року в рамках програми "Партнерство заради миру". Він додав, що спорядження і розміщення сплачують організатори. Додон заявив про необхідність дозволу президента для участі у навчаннях, якого він не давав.

Nu acceptam participarea militarilor moldoveni la exercitii militare din afara tarii.

Posted by Dodon Igor on Tuesday, 5 September 2017

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Ігор Додон відомий своєю проросійською позицією. Восени 2016 року він заявив про визнання російської окупації Криму. У січні цього року Додон вирішив скасувати відкриття бюро зв'язків з НАТО у Кишиневі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Додон попросив Кремль не вводити санкції через оголошення віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна персоною нон грата.