Кияни зможуть придбати за готівку криптовалюту Bitcoin. Стати власником такої валюти можна буде з допомогою криптоматів, які з'являться на столичних вулицях.

Про це повідомляє UBR. Перші шість криптоматів вже почали працювати у кількох районах. Ще пару планують встановити наступного тижня у Харкові.

Розробники проекту розповіли, що на даний момент мережа працює у тестовому режимі. Повноцінно криптомати продаватимуть електронну валюту протягом вересня.

"Сам процес покупки віртуальної валюти через крипто-термінал виглядає так: Натиснути кнопку з написом “Bitcoin”; даєте камері відсканувати свою адресу гаманця з біткоін-додатку на смартфоні; вносите готівку (від 500 грн); після цього біткоіни відправляються на ваш гаманець", - розповіли розробники.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Продають криптовалюту за поточним курсом на дату придбання й для цього використовують API біржі. Автори проекту розповіли, що вони отримали 150 заявок на встановлення криптоматів по всій країні.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, криптовалюта Bitcoin втратила у вартості, а її курс стрімко пішов вниз.