День пам'яті жертв фашистів – це свято, яке покликане нагадати нам ті трагічні події, які відбувалися під час Другої світової війни та вшанувати пам'ять про мільйони людей, які гинули через війну. Тоді, жертвами фашизму стали, як і військові, так і мирні люди, які гинули під обстрілом бомб, або в концтаборах. У 1962 році з'явився День пам'яті жертв фашизму, який з того часу, щороку відзначається в кожну другу неділю вересня. І в честь цього свята, ми вирішили розповісти вам більше про нього.

День пам'яті жертв фашизму 2017: історія свята

Як ми вже говорили, День пам'яті жертв фашизму з'явився ще в 1962 році. Відзначають його в вересні не просто так. Адже саме в цьому місяці фашистська Німеччина розпочала своє вторгнення в Польщу, а пізніше, через 6 років, Друга світова війна закінчилася повною капітуляцією Японії.

Варто нагадаємо, що за час Другої світової війни жертвами фашизму стало більше 55 мільйонів чоловік. Найбільше людей померло під час Великої вітчизняної війни, а Радянський союз тоді втратив понад 27 мільйонів чоловік.
Загалом у Другу світову війну було втягнуто 61 країна і більше 80 відсотків усього земного населення. Військові дії проходили на території 40 держав.
Тому, існування такого свята як День пам'яті жертв фашизму зовсім не дивно.

День пам'яті жертв фашизму 2017: традиції свята

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цей день щорічно проходить під гаслом "Об'єднатися, щоб протистояти неофашизму". І кожна країна, яка брала участь у Другій світовій війні відзначає День пам'яті жертв фашизму у другу неділю вересня. В цей день зазвичай проходить досить багато різних заходів, приурочених нагадати про те, що сталося під час війни. Крім цього, у деяких країнах прийнято відвідувати різні пам'ятники і доглядати за безіменними могилами.

Нагадаємо, що День пам'яті жертв фашизму щорічно відзначається у другу неділю вересня.