Відомий український психолог Дмитро Карпачов поділився з батьками школярів кількома секретами, як допомогти дитині перейти на ранній підйом.

Збирайтеся з вечора

Привчіть малюка готуватися до наступного дня перед сном: підготуйте разом форму, зберіть підручники і зошити, поставте рюкзак на видноті, щоб не шукати його по квартирі вранці, пише Clutch.

Помасажуйте п'яти і долоньки

Щоб швидко підняти дитину з ліжка, потріть її долоньки, пропрацюйте пальчики, помасажуйте мочки вух і полоскочіть вашого пустуна. Це зарядить енергією на весь день.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Дайте повалятися в ліжку

На повне пробудження дитині потрібно 10-15 хвилин. Нехай після дзвінка будильника потягнеться і поваляється в ліжку. За цей час відновиться циркуляція крові, запуститься серцево-судинна і дихальна системи.

Увімкніть яскраве світло

Взимку вставати рано стає ще важче - адже вранці за вікном ще зовсім темно. Зімітуйте схід сонця - за 15 хвилин до підйому запаліть нічник, за 10 хвилин - настільну лампу, а потім увімкніть повністю верхнє світло.

Увімкніть бадьору музику

Танцювальна гімнастика зарядить енергією і позитивним настроєм.

Погодуйте солоденьким

Дитина охоче вистрибне з ліжка, якщо на сніданок її чекатиме щось солодке - йогурт, чай або пластівці з молоком.

Складіть ранковий розклад

Разом із вашим школярем складіть ранковий розклад. Можете намалювати біля кожного пункту картинку.

Дозвольте попустувати

Дозвольте перед від'їздом у школу подивитися один мультик у нагороду за те, що малюк швидко зібрався і добре поснідав.

Не сердьтесь

Головний секрет - зберігати спокій. Якщо у вас гарний настрій, ви зарядите ним і дитину. Ну, а якщо підвищуєте голос і гнівайтесь - чекайте відповідної реакції.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, як правильно скласти розклад дня для школяра.