Ватажки самопроголошених донецької і луганської "народних республік" дуже швидко закінчать своєї існування, варто Росії припинити фінансування і постачання зброї.

Таку думку висловив український журналіст Денис Казанський, передає Politeka. "На початку війни ми бачили, як вони деякий час трималися на позиціях, які зайняли на старті. Потім кидали зброю і бігли. Це було в Слов'янську, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Маріуполі. Поки не втрутилася Росія, а вони терпіли поразки і відступали перед українськими військовими. Зараз боєздатність українських військових значно вища і цей клаптик землі без поставок з Росії протримається декілька місяців", - заявив журналіст і зазначив, що можливо у терористів ще є якісь збройові запаси, але без підтримки Росії їх доля незавидна, адже в самих "республік" немає ніяких ресурсів, оскільки вони нічого не виробляють.

До всього іншого Казанський зазначив, що кордони між "ДНР" і "ЛНР" встановлені так само, як і між звичайними державами. Це в Україні прийнято називати окуповані території Донбасом, хоча насправді представники угруповань стають союзниками тільки в окремо взятих випадках. За словами журналіста, це визначила історія: якщо в Луганську "господарювали" комсомольці, то в Донецьку орудують кооператори, так звані "новиє русскіе".

Казанський підкреслює, що "донецькі" і "луганські" себе ніколи не ототожнюють один з одним. "Вони виникли за сприяння цих "вождиків" - представників Партії регіонів. Олександр Захарченко завжди працював на Бобкова, це колишній депутат від Партії регіонів. Є люди Ахметова. Але Ахметов зараз ніякого впливу на них не має, тому що відібрали його підприємства. І давно вже цими процесами керують з Росії. Тобто якщо Ахметов на початку і був "при справах", потім почався контроль", - підкреслив журналіст.


Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що блогер розповів про страшні методи виховання дітей на Донбасі.